11 July 2021

Talán Rendeződik Egy Probléma

 

Zalaszentgrót, Gyár utca
Photo: Zalatáj Kiadó ©
Zalaszentgrót – A városban évek óta húzódik ez a dolog, nem találtak megoldást a gondokra. A probléma nagyon súlyos, egy szegregációs területről van szó és az ott élőkről.

04 July 2021

Nyilak A Pozsonyi Csata Emlékére

Photo: own / saját ©
Nagykanizsa – Nemcsak Kanizsán, hanem Zalaegerszegen is emlékeztek a csatára, amely 907–ben zajlott a Frank Birodalom és a pogány magyarok között.

20 June 2021

Leváltanák Az Igazgatót

Photo: Kanizsa Tv Youtube videóból ©
Nagykanizsa – Sok a botrány mostanság a kanizsai javítóintézet környékén. Hol a nevelt gyerekek, fiatalok körül van valami, hol pedig a nevelők körül, ugye.

15 June 2021

A Gördeszkás Plébános Is Elkapta A Koronavírust

Photo: MTI ©

Rédics – Az országban gördeszkájával ismertté vált plébános, Lendvai Zoltán, aki 2017–ben a Magyar Fiatalokért Díjat is megkapta, sajnos elkapta a koronavírust. 

17 May 2021

Kerékpár–Szervizet Adtak Át

Photo: police.hu ©
Gyenesdiás – A szerviz tulajdonképpen egy oszlop. Ez a darab a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács adománya volt a diásiaknak amit Manninger Jenő országgyűlési képviselő adott át illetve ki is próbált az átadást követően.

28 March 2021

Húsvéti Díszek A Megyében

 

Photo: Balaicz Zoltán Facebook–oldala ©
Zala Megye – A megyeszékhelyen lévő Dísz téren csütörtökön [márc. 25.] kihelyeztek két nagy méretű nyuszit, amit faágakból és szalmából állítottak össze. A készítő a Városgazdálkodás kft. A nyulak mellé faágakból készült ’fészekbe’ sárga virágokat és színes, nagyobb méretű tojásokat helyeztek.

07 March 2021

Többet Kell Várni Az Oltás Második Adagjára

Photo: news.usc.edu ©
Nagykanizsa – Ugyan a második adag beadásával lesz teljes a védettség, az oltottaknak mégis várniuk kell rá, mert az Uniós beszerzés nem úgy alakult, ahogy azt várták. Lassabban érkezik, és sajnos, nem is annyi mennyiség, amennyire valóban szükségünk lenne.  

09 February 2021

Segítették A Generációk Közti Kapcsolatteremtést

 

Photo: koszisz.hu ©
Lenti – A Kolping Támogató – És Foglalkoztató Központ 2017–ben nyert el az Európai Szociális Alapból 20 millió forintot, a Generációk Kölcsönös Segítségnyújtásának És Társadalmi Szerepvállalásának Erősítése Lenti Térségében című programra.

06 February 2021

Már Épül Az Egerszegi Piac

 

Photo: Balaicz Zoltán FB. oldala ©
Zalaegerszeg – A Terület– és Településfejlesztési Operatív Program [röviden: TOP] – amit 2014–ben hoztak létre az EU–ban –, összesen 718 millió forintos támogatást ad a helyi termelői – és kézművespiac megvalósítására.
A kivitelezési tervek már 2018–ban megvoltak hozzá.

31 January 2021

Ötleteket Várnak

Photo: keszthely.hu ©
Keszthely – A város déli kutyás parktól, piknikkerttől kezdve Gyenesdiás határáig húzódó területről [Libás strand végéig] van szó a fejlesztésben. Ez összesen kb. négy kilométeres szakasz a város ezen részének.

25 January 2021

Épül A Városi Uszoda

Photo: Balaicz Zoltán FB oldala /
Seres Péter ©
Zalaegerszeg – Nem, nem újat építenek, hanem az 1969–ben átadott uszodát újítják fel. Még 2015–ben kötöttek rá szerződést a Modern Városok Programmal, hogy a strandot is fel tudják újítani, mert eredetileg csak az uszoda lett volna tervben, de ennek a programnak köszönhetően – na, meg a 9,5 milliárd forintnak – , úgy látták, az összegbe belefér mindkettő.

17 January 2021

Iglut Kaptak A Hajléktalanok

Photo: abcnews.go.com ©
Nagykanizsa – Egy névtelen segíteni akaró egymillió forint értékben adományozott a kanizsai hajléktalanoknak iglukat. Azok számára megfelelő eszköz ez, akik valamiért nem akarnak bemenni a szállókra aludni.

16 January 2021

Elindult A Hévízi Kihívás

 

Photo: amnesty.org.uk ©
Hévíz – A hévízi Városi Könyvtár [Rákóczi u. 17–19.] január 11–ével indított el egy kihívást azoknak, akik szeretnek sokat olvasni.