20 June 2021

Leváltanák Az Igazgatót

Photo: Kanizsa Tv Youtube videóból ©
Nagykanizsa – Sok a botrány mostanság a kanizsai javítóintézet környékén. Hol a nevelt gyerekek, fiatalok körül van valami, hol pedig a nevelők körül, ugye.

Droggal kapcsolatos problémák, verekedések, rendőrségi ügyek, lassan minden hétre jut valami hasonló, amivel a város bekerül az országos hírekbe is.
Erre a hétre azt dobta a gép, hogy épp tüntetést szerveztek az igazgató Gólya István ellen, le akarják váltani. Az oka az, hogy sok jogsértést elkövetett a munkakörében, nem egyszer visszaélt a hatalmával – mondjuk, ez Kanizsán már nem újdonság, a városban sok helyen ez így megy –, a munkatársaival is sok munkaügyi vitája, gondja akadt, az intézmény eszközeit nem egyszer magáncélra használta fel, valamint nem egy dolgozót kinevezett vezetői vagy magasabb pozícióba úgy, hogy abszolút nem volt hozzá végzettsége, vagy pedig nem szakmailag odaillő végzettsége volt az illetőnek. Hozzáteszem, ez sem újdonság a városban senkinek, mert ez is sok helyen van így…
Sőt, az igazgató a dolgozókat fenyegette, megfélemítette és nem egyszer az is előfordult, hogy aki fel akart mondani a javítóintézetben, annak azt mondta, hogy elintézi, hogy többet ne vegyék fel sehova dolgozni.
A tüntetést Ebergényi Zoltán – aki rendészként dolgozik a javítóban – szervezte meg, több jelenlegi és volt dolgozóval karöltve. A helyi lapnak illetve a Kanizsa Tv–nek elmondta, hogy az igazgató jogsértéseiről illetve a visszaélésekről bizonyítékai is vannak, van, ami írásos bizonyíték, ezeket összeszedte, benyújtotta a fenntartónak, ami az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve annak egyik intézménye a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.  Az eljuttatott észrevételeket, panaszt a kanizsai intézmény több dolgozója is alátámasztotta és aláírták.
A beérkezett panaszt az EMMI meg is kapta és az ügyben soron kívüli vizsgálatot rendeltek el, valamint rendőrségi feljelentést is tettek ismeretlen tettes ellen.

No comments:

Post a Comment