28 March 2021

Húsvéti Díszek A Megyében

 

Photo: Balaicz Zoltán Facebook–oldala ©
Zala Megye – A megyeszékhelyen lévő Dísz téren csütörtökön [márc. 25.] kihelyeztek két nagy méretű nyuszit, amit faágakból és szalmából állítottak össze. A készítő a Városgazdálkodás kft. A nyulak mellé faágakból készült ’fészekbe’ sárga virágokat és színes, nagyobb méretű tojásokat helyeztek.

A tojásokból öt, még nagyobb darabot is csináltak, amelyeknek Müller Imre képzőművész az ötletgazdája. Különleges anyagokból készültek, [pl. hálóból] és ez az öt nagy tojás a város öt pontján látható. Pl. van egy az Art Mozi előtt, a Windoor székháznál, illetve a Royal Ékszerüzlet előtt.
Az ékszerbolt előtt pl. egy tengeri jelenetet megformázott nagy tojás van kirakva, a mozi előtt pedig olyan, amiben Deák Ferenc arcképe is bele van építve.
Ezek tojások a Húsvét végével árverezésre kerülnek majd. Április 3 és 9 között tart majd az online árverésük, a befolyt összeg felét pedig felajánlják a landorhegyi gyermekotthon részére.
A zalaegerszegi díszeken kívül is akadt még egy–egy érdekes látnivaló a megyében, pl. Balatonmagyaródon, ahol a település nevét jelző táblák mellé kiraktak egy –egy szalmából készült nyulat, amivel persze, az arra járóknak fotózkodni is szabad, hiszen ez biztosan nem ugrál el a fényképezőgép elől.
Hagyárosböröndön is készült a falu önkéntes csapata egy fából készült húsvéti díszt helyezett ki a faluban: amely egy fehér nyuszit és két tulipánt takar.
Zalaváron pedig szintén szalmabálából és farönkökből készült nyulak valamint nagy méretű tojások várják a faluban járókat. A polgármester, Lucz József büszke a falu lakosságára, hogy ezekkel a húsvéti figurákkal, dekorációval is hozzájárultak a vidám húsvéti hangulat megteremtéséhez.
Az sem utolsó, hogy az összes dekoráció és figura a falu lakosságának kezei közt készült el.
☺️

No comments:

Post a Comment