09 February 2021

Segítették A Generációk Közti Kapcsolatteremtést

 

Photo: koszisz.hu ©
Lenti – A Kolping Támogató – És Foglalkoztató Központ 2017–ben nyert el az Európai Szociális Alapból 20 millió forintot, a Generációk Kölcsönös Segítségnyújtásának És Társadalmi Szerepvállalásának Erősítése Lenti Térségében című programra. Ennek a célja az önkéntesség erősítése és az önkéntességre való hajlandóság növelése volt, szinte minden korosztályból. Az önkéntesség társadalmi megbecsülése, a helyi társadalmi különbségek csökkentése. Az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés.
A programban minden korosztály kapott szerepet, de különösen odafigyeltek arra, hogy a roma származásúak is aktívan részt tudjanak vállalni, nagyon figyeltek az ő integrációjuk elősegítésére.
Azok, akik részt vettek a közös tevékenységekben, a projekt végére érezhették magukon, hogy nőtt az elfogadó–képességük, szélesedett a látókörük, és az önismeretről is sokat tanulhattak.
A számos különböző rendezvényre, foglalkozásra meghívtak idősebb, fiatalabb korosztályt is, számos csoport elismertebb képviselőjét, valamint a városban élő nyugdíjasokat és diákokat is.
A fogyatékossággal vagy halmozottan fogyatékossággal élők sem maradhattak ki ezekből a jó dolgokból, hiszen a Kolping Központ éppen ezeknek a személyeknek biztosít nappali ellátást és étkezési lehetőséget is.
És hogy milyen jó dolgokról van szó? Az évek során számos programot, rendezvényt lebonyolítottak az elnyert pénzből, de néhány példa belőlük.: rendeztek ünnepséget, Ki Mit Tud? –ot, ügyességi vetélkedőt, kézműves programokat, sportvetélkedőt, egészségügyi prevenciós [megelőző] előadásokat, alapfokú elsősegély–nyújtó tanfolyamot, helyi hagyományokat ápoló rendezvényeket és még esélyegyenlőségi napot is tartottak.
A fogyatékkal élőknek és az idősebbeknek pedig megtanították az okostelefon valamint a közösségi oldalak használatát.

No comments:

Post a Comment