07 March 2021

Többet Kell Várni Az Oltás Második Adagjára

Photo: news.usc.edu ©
Nagykanizsa – Ugyan a második adag beadásával lesz teljes a védettség, az oltottaknak mégis várniuk kell rá, mert az Uniós beszerzés nem úgy alakult, ahogy azt várták. Lassabban érkezik, és sajnos, nem is annyi mennyiség, amennyire valóban szükségünk lenne.  

Ezért tolták ki a következő adag beadását: a Pfizer –nél a 35. napon adják – az eddigi 21 helyett.
Az Astra–Zeneca –nál pedig a 12. héten – az eddigi 4 hét helyett.
Az oltóanyagok leírási segédleténél egyébként szerepelnek ezek a határidők is, szóval el lehet a beadási idejüket csúsztatni. Az első adag beadása egyébként úgy nagyjából 60%–os védettséget ad.
A Moderna, Sinopharm [] és a Sputnik–V [Спутник V] beadási terveit ez a módosítás nem érinti.
Nagykanizsán pl. hetente kb. egy embert jelentenek le a háziorvosok a koronavírussal és a regisztráltak közül már egyre többen érdeklődnek az oltás iránt az orvosuknál, hogy mikor kaphatják meg. Többségüket már az sem érdekli, hogy melyik vakcinát adják be Nekik, csak kapjanak már valamilyet, hogy minél előbb túl legyenek ezen a mostani helyzeten.
A háziorvosok Kanizsán 55 embernek elegendő kínai Sinopharm vakcinát kaptak a múlt héten, a behívott páciensek közül viszont kb. tíz ragaszkodik az általa választott másik fajta vakcinához. Nekik sajnos nem tudnak az orvosok tájékoztatást adni, hogy mikor kaphatnak abból, vagy hogy az a vakcina hol elérhető a környéken.
Ezért a kanizsai háziorvosok is most inkább azt kérik, hogy akit behívnak oltásra, fogadja el azt, ami náluk rendelkezésre áll.

No comments:

Post a Comment