15 June 2021

A Gördeszkás Plébános Is Elkapta A Koronavírust

Photo: MTI ©

Rédics – Az országban gördeszkájával ismertté vált plébános, Lendvai Zoltán, aki 2017–ben a Magyar Fiatalokért Díjat is megkapta, sajnos elkapta a koronavírust. 

Elsőként még nem is Ő, hanem az apukája lett rosszul otthon, és olyan erősek voltak a tünetei, hogy kórházba kellett szállítani. Az édesapja után nem sokkal, Ő is észlelte magán a tüneteket, és Ő is bekerült a zalaegerszegi kórházba. Az orvosok az édesapját már nem tudták megmenteni, pár nap alatt meghalt, és a plébános még a temetésére sem tudott kimenni, mert nem engedélyezték Neki. Azt mondta, lélekben ott volt. Az atya nyolc hetet feküdt úgy kórházban, hogy szinte mozogni sem tudott, a napokban került le róla az oxigénmaszk is, aminek nagyon örül, hogy nem kell hordania. Bár még mindig csövek lógnak ki belőle, de a helyzet már tűrhetőbb, mint eddig volt. A koronavírus–tesztje sajnos azonban még mindig pozitívot mutat.
A szombathelyi püspök is meglátogatta a kórházban Zalaegerszegen, illetve a kórházi pap naponta bemegy hozzá, és a hívei is nagyon sok jókívánságot, ajándékokat küldtek Neki, amiknek mind nagyon örül és köszöni szépen.
Jelenleg gyógytornász jár be hozzá a kórházba, hogy helyrehozza az izmait.
Hazamenetelről egyelőre nem lehet szó, még vár Rá egy műtét is, de a szobájában már önállóan tud közlekedni és hogy végre kap rendesen levegőt, annak nagyon örül.
Lendvai Zoltánnak öt darab különböző fajtájú gördeszkája is van, és nem egyszer kapott esküvők, keresztelők után is ajándékba.
Azt mondja, hogy persze, mindenképp folytatni fogja és szeretne még sokat deszkázni a gyerekekkel, fiatalokkal, de ez még nagyon távoli terv. Egyelőre fel kell épülnie.
Jövőre, ha már megerősödik, akkor mindenképp együtt mennek majd a szombathelyi püspökkel Székely Jánossal Izraelbe.

No comments:

Post a Comment