25 January 2021

Épül A Városi Uszoda

Photo: Balaicz Zoltán FB oldala /
Seres Péter ©
Zalaegerszeg – Nem, nem újat építenek, hanem az 1969–ben átadott uszodát újítják fel. Még 2015–ben kötöttek rá szerződést a Modern Városok Programmal, hogy a strandot is fel tudják újítani, mert eredetileg csak az uszoda lett volna tervben, de ennek a programnak köszönhetően – na, meg a 9,5 milliárd forintnak – , úgy látták, az összegbe belefér mindkettő. A mostani tervek szerint lesz lelátó is, amin 300 néző fog elférni, a fedett medence [10 pályás, 25x50 méteres] mellett pedig tanuszodát [10x16 méteres] is kialakítanak.
Az építkezés egyébként Zalaegerszeg legforgalmasabb részén zajlik, de a szervezés nagyon jó, így nem zavar senkit, a közlekedést sem akadályozza sem pedig az arrafelé lakókat.
Jó hír még, hogy az elkészült uszodához parkolót is terveznek, 51 férőhelyeset, és az elektromos autóval rendelkezőkre is gondoltak a kivitelezők, mert lesz autótöltő állomás is. :)
Arrébb, a Botfy utcában pedig építenek még 21 parkolóhelyet, szóval az autósok a közelben tudják majd letenni a járművüket. Akik helyi járattal tervezik az uszoda megközelítését, Ők majd a Göcseji úton tudnak leszállni, két helyen is, hiszen kialakítanak két új buszmegállót is az utcában.
Ha minden jól megy, akkor a próbaüzembe helyezés az év végén meg is kezdődik, a rendes nyitást pedig jövő tavaszra várhatják a látogatók.

No comments:

Post a Comment