31 January 2021

Ötleteket Várnak

Photo: keszthely.hu ©
Keszthely – A város déli kutyás parktól, piknikkerttől kezdve Gyenesdiás határáig húzódó területről [Libás strand végéig] van szó a fejlesztésben. Ez összesen kb. négy kilométeres szakasz a város ezen részének.

Az önkormányzat erre hirdette meg januárban az ötletek beküldésének lehetőségét a lakosság számára, hogy mik az elképzelések, milyen legyen az a városrész.  A felhívás csak a helyieknek szól, tehát azoknak, akik ott élnek, vagy Keszthelyen tevékenykedő civil –vagy sportszervezet.
Szakemberek szerint szükséges a városi strand megújítása és bővítése is. Valamint, hogy a Balaton – part még könnyebben megközelíthető legyen. A felkért projektmenedzser Varga Gábor lesz, aki szerint a határidő szűkös, hiszen az év végéig már a kész tervekkel kell meglenni, de bízik benne, hogy sikerül véghezvinni mindent, amit a pályázatban előírtak hozzá.
A polgármester, Nagy Bálint is bízik benne, mert a fejlesztésekre nagy szükség van a városban és a lakosságnak is régi vágya, hogy a város kicsit átalakuljon, megújuljon és persze, zöldüljön, hiszen azt a modernizációnál is próbálják figyelembe venni, hogy a természetes környezet is megmaradjon. Ahogy Ő mondta, hogy: ’az ember és a természet harmóniájára alapozzák’ a tervezett újításokat, fejlesztéseket.
A felújítandó 4 kilométeres szakaszról az ötleteket február 7 –ig várják a
keszthelyfejlodik@keszthely.hu címre.
Aztán pedig év végéig a szakmai és a lakosság ötleteit egybevetve fogják kidolgozni a végső tervet a fent említett szakaszra.


No comments:

Post a Comment