12 December 2020

Fertőtlenítőt Adományozott A MOL

 

Photo: MTI ©
Hévíz  – Március közepén két hét alatt a vállalat egyik almásfüzitői szélvédőmosó folyadékokat készítő üzeme állt át a fertőtlenítőszer– gyártásra. Utána szintén két hétre, március végén jelentették be a Facebook oldalukon egy videóban – amiben látható volt a gyártás folyamata is –, hogy a fertőtlenítőszerük nemsokára kapható lesz a piacon is. Azelőtt is gyártották ezt a szert, viszont csak cégen belüli, saját használatra.
Az ehhez szükséges alapanyagot az etanolt, szintén magyar beszállítóktól szerzik be, úgyhogy a termék 100% –ban hazai termék és hazai gyártás.
December 7–én hétfő délelőtt ebből a fertőtlenítő folyadékból érkezett Hévízre nem kevesebb, mint 700 liter vagyis kb. kettő raklapnyi. Ennek több, mint felét a hévízi katolikus idősek otthonába vitték ki és jut belőle a tűzoltó egyesületnek is.
A maradékot, ami kb. 100–120 liter lesz –előreláthatólag így számolják, hogy ennyi fog majd maradni – kedvezményes áron továbbadják a közeli településeknek. Ugyanis sajnos, még mindig nagy a verseny a fertőtlenítőszerekért, ebből az adományból már három település is jelezte, hogy kérne, idén ugyanis a MOL–tól már nem szállítanak ki több adományt Hévízre és a környékére.

No comments:

Post a Comment