21 December 2020

Fákat Ültettek Zalaegerszegen


Kőrisfa / Ash Tree
Photo: Faipar.hu ©
Zalaegerszeg – A zalaegerszegi környezet –és klímavédelmi program célja, hogy 2024–ig összesen nem kevesebb, mint tízezer új fát ültessenek el a városban és környékén. A megyeszékhelyen, az év elején még úgy volt, hogy tavasszal megkezdik a faültetést, csak sajnos, a koronavírus járvány ezt is felülírta, így ez a terv nem valósult meg. Eredetileg akkor még csak 50 fát akartak elültetni a városban, de szerencsére múlt héten illetve a héten ennél többet sikerül majd.
Az önkormányzathoz beérkezett ez ügyben egy felajánlás, a Windoor Design Kft. részéről, így az ötven helyett 73 fát tudnak ültetni. A Windoor Design egyébként Zalaegerszegen nyílászárókkal foglalkozik: ajtó, ablak, garázskapu is megvásárolható náluk. Ezeket a bemutatótermükben meg is lehet tekinteni, valamint a megvett árut be is építik, ha a vásárlók kérik.
A cég az önkormányzat kezdeményezését nagyon fontosnak tartja, ezért szerettek volna hozzájárulni, és részt is venni benne. Őshonos fákat, mint pl.: tölgy, kőris és juhart ajánlott fel ültetésre.
Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy az idei faültetési program a héten már lezárul, de nagyon reméli, hogy jövőre újabb cégek követik majd a Windoor példáját, amely idén több társadalmi, kulturális és jótékonysági szerepet is vállalt Zalaegerszegen. Reméli azt is, hogy jövő évben egyre többen fognak csatlakozni a város környezetvédelmi akciójához.

No comments:

Post a Comment