31 May 2020

A Babadook Film



Photo: Waxwork Records
Photo: Waxwork Records

Egy nőnek meghal a férje autóbalesetben. [a férfi vezette az autót] Van egy kisfiuk, Samuel a neve, hat éves ès alvászavara meg viselkedési zavarai vannak a gyereknek. Ja meg képzeletbeli szörnyek ellen ‘harcol’ a gyerek, meg csinál otthon mindenfélèbôl amit talál, cuccokat azokból összerak magának játékfegyvereket a képzelt szörnyek ellen. 😄
Egyik nap mikor hazaèrtek az anyjával az iskolából, valaki csenget hozzájuk, de mire a nő odaér, már nincs ott senki de még az utcán sem lát menni senkit. Az ajtójuk elé raktak le egy könyvet. Valami mesekönyv, amit felvesz, bevisz a lakásba és félredob. Aztán napok múlva a gyereknek eszébe jut ez a könyv és megkéri az anyját, hogy olvassa fel. A könyvnek a címe az hogy Mr. Babadook.
Rím–szerűen van benne egy történet leírva, erről a Babadook–ról, ami egy valami hát... szörny–féle vagy mi a franc, nem tudom. 😂 Az a lényeg, hogy úgy jelenik meg valahol, hogy csengetnek a lakásba, és te ajtót nyitsz és nincs ott senki / nem látsz senkit, de a Babadook így jut be hozzád. És amikor bejutott, elrejtőzik és csak éjjel jön elő.
Úgy jön elő, hogy elsőnek hallasz egy dübörgő hangot. Aztán három erős kopogást, majd mondja a nevét szótagolva, hogy:
Ba–ba–dook–dook–dook. 🤣
De juuuuuj, kibszott fèlelmetes meg ijesztő hangja van ennek a szarnak. 😂 Mint amilyen az Ördögűzőben az ördög hangja mikor már szedik ki a lányból, ès amikor ott megszólal, na hát olyan a hangja ennek a Babadook–nak is.
De amúgy nem mutatjàk, soha nem mutatják hogy ki ez vagy mi ez, csak a hangját hallani de az krva ijesztő. 😂
Jjjjaaa, meg még az van beleírva a könyvbe hogy nem tudsz Babadook–tól szabadulni meg hogy amint megtudod hogy mi van a Babadook àlarc alatt, azt fogod kívánni, bárcsak inkább halott lennèl.
Amikor a gyerek elalszik, a nő még egyszer elolvassa a könyvet, de most olyan màr, mintha hiányoznának belőle oldalak és mintha nem is az lenne már odaírva mint amit olvasott előtte. Meg van benne egy csomó üres lap is már. [Én arra tippelek hogy amúgy tök üres a könyv, csak a nô kèpzelt bele valamit]
Utána elalszik, de a gyereknek rémàlma van megint ès àtmegy hozzá aludni.
A gyerek egyre erőszakosabb az iskolàban meg egyik nap mennek haza ès a kocsiban látja a Babadook–ot és először shock–ot kap utàna meg remegni kezd meg rohama lesz, beviszi az anyja a kórházba, ott felîrnak a gyereknek valami nyugtatót.
A fiúnak van egy kislàny unokatesója, akinek pont a szülinapjàt ünneplik. Ketten vannak bent egy ilyen faházban az udvaron. A lány azzal csúfolja a fiút hogy nincs apja. Mire Sam nagyon mérges lesz ès a lány háttal áll neki, és mérgében kilöki az ablakon, de mivel csak egy ilyen játszós faház volt, a lánynak csak az orra törik be nem lesz nagyobb baja. Csak gusztustalan mert tiszta vér az arca meg a szájából is folyik a vér ahogy sír meg közben beszèl is. 🤢
A nő hazaviszi Sam–et. Bezárkóznak a lakásba. Meséket néznek a tv–ben de egy idő után a mesèkben is a Babadook–ot látják. Amikor a fiú elalszik, az anyja átkapcsol a hírekre, ahol valami gyilkosságot mutatnak, viszik el a halottat, és az ablakban meg egy fekete alak valami öreglânyt mutat a kamera hogy ott vigyorog az ablakban.
Aztán a nő elalszik, de álmodik a férjèvel, akivel ölelkeznek meg mit tudom én, és a nő leesik a földre meg sír, meg könyörög a férjének hogy ne hagyja el. A férje meg azt mondja neki hogyha elhozza neki a fiút, akkor őt visszakapja.
Majd eltűnik minden ès a nő felébred reggel az ágyon.
Egyszercsak csörög a telefonjuk és sokáig nem szól bele senki, majd az ördögi hang megszólal hogy:
Ba–ba–dook–dook–dook.
A nő elmegy a rendőrségre is, mert az utcán úgy tűnt hogy valaki követte. A rendőrségen meglát a fogasra felakasztva egy hosszú fekete kabàtot amibe belelátja a Babadook–ot és megijed tőle ès kirohan a rendőrsègről.
Otthon meg éjjel megint jön a dübörgő hang meg a hàrom kopogás és az ördögi hang is hogy Ba–ba–dook–dook–dook. Megszàllja a nőt, aki erre átmegy a gyerekhez majdnem meg is öli a gyerekét, de aztán végül nem. A kisfiú elfut, de megtalálja, aztán megint elfut a gyerek, lefutnak a pincébe, ott megint làtja a nő a férjèt, de egy idő utàn átváltozik Babadook–ká a férfi és a nô tisztára megőrül már sikoltozik meg ordít a gyerekkel is meg ezen az ördögi hangon is beszèl. A gyerek valahogy kikötözi az anyját [😂 Ja! A hat éves gyerek 🤣  😄 😂 Na, mindegy. Szóval egyszercsak ki van kötözve a nô kötéllel.] Rángatózik, ordít meg minden, a gyerek simogatja az arcát meg rámászik a hasára és megfogja az anyja fejét, ránéz és mondja hogy:
– Anya, anya, anya én vagyok az, anya nézz ràm!
De a nőt nem is érdekli először de a gyerek már annyiszor mondja neki meg már a gyerek is torokból ráordít hogy aannyyaaaa!!! Anya figyelj rááámm!!
Aztán azt is mondja Neki hogy:
– Tudod hogy nem szabadulhatsz meg a Babadook–tól.
Ez lehetett a varázsszó 😂, mert utána valami erő felviszi őket az anyja szobájába, be az ágyba. És akkor ott a nő ahogy elalszik, megint újraéli a férje balesetét egész részletesen. Szóval így el bírta fogadni hogy meghalt a férje ès jött egy villanás az ajtó felől és a Babadook eltűnt.
Utána màr csak az van hogy kint játszanak a gyerekkel az udvaron és kukacokat szednek, azt leviszik a pincébe a Babadook–nak merthogy elvileg a pincében ‘èl’ ez a szörny vagy mi. Ès tènyleg van a pincében valami mert ahogy berakja oda a nő a tányér kukacot, valami fekete izé mozog ott, de már nem jött ki. A nő meg visszamegy fel a kertbe és tovább játszik Sam–mel.
Ezzel van vége. 😄

No comments:

Post a Comment