08 November 2020

Emeletes Házak Tetejét Figyeli A Rendőrség

Nagykanizsa – Egyelőre még csak egy ház érintett ebben az ügyben, de a rendőrség megfigyel több lakóházat. Azt nem tudom, Kanizsán konkrétan hol történik ez, de az első eset még a nyáron volt.

Photo: index.hu

Az történt, hogy a most is érintett ház egyik lakója észrevette, hogy idegen fiatalok a tetőről jönnek lefelé. Az esetet, mivelhogy többször előfordult, a rendőrségre is jelentették, mivel a fiatalok nem abban a házban laknak, csak a tetőre járás miatt mennek be. A lakók azt sem tudják, hogy hogyan jutnak be, ugyanis a lépcsőház kulcsos és kódos is egyben, valamint a tetőre vezető utat egy rács zárja le. Az a lakóház vészkijárata is, a rácshoz külön kis kulcs tartozik, amit szintén nem tudnak a lakók, hogy a fiatalok honnét vagy kitől szereznek meg. De főleg, hogy a lépcsőházba hogyan jutnak be, mert nem ott laknak, mint ahogy ezt előbb írtam is. A tetőn egyébként akik látták már Őket, elmondták, hogy nem garázdálkodnak, nem hangoskodnak, csak visznek fel inni alkoholt meg beszélgetnek egy ideig, majd ha megunják, lejönnek és elmennek a házból.

A társasház lakói már kicseréltették a zárat mind a bejáratin, mind a kis kulcsot a tetőre vezető rácsos résznél, de sajnos a tinik [mert a ’tetőtéri bandázók’ életkora kb. 14–15–16 év körül van] valahogy valakitől megszerzik a kódot vagy a kulcsot, mert a fogalmuk sincs, hogy ezek a fiatalok hogyan jutnak be az épületbe.
A rendőrség ezért több házat is figyel a környéken, hogy történik– e még több helyen ilyen háztetőkön tartott összejövetel.
lletve szabálysértési eljárás folyik az ügyben magánlaksértés miatt.

No comments:

Post a Comment