09 October 2014

Daniel Radcliffe új filmje: What If...



Photo: official Facebook of What If
Amerikában és Angliában már a nyáron is játszották Daniel Radcliffe [a Harry Potter–filmek főszereplője] új filmjét, a •What If•–et. [magyarul a cím jelentése: Mi Lenne, Ha...? ]
Ez egy romantikus vígjáték, a régi Freddie Prinze Jr.–filmekhez hasonló. A magyar mozikban sajnos nem lesz, de én láttam a filmet és most írok róla Nektek.
Az a bevezető, hogy Wallace [Daniel Radcliffe] a tetőtéren ül és próbálja hívni telefonon a barátnőjét, de a csaj telefonja ki van kapcsolva, csak az üzenetrögzítő jelentkezik, amire Wallace nem mond rá semmit, hanem olyan 'mindegy, ennek a kapcsolatnak már úgysincs folytatása' –stílusban kinyomja a telefont.
A tényeges történet egy bulival kezdődik, amin részt vesz Wallace [Daniel Radcliffe] és Chantry [Zoe Kazan]. Egyszer csak egymás mellé keverednek és már az első pillanatban érzik mindketten, hogy van valami... de Chantry–nek van barátja, akit Ben–nek [Rafe Spall] hívnak és be is mutatja Wallace–nek. A buli végén Wallace megkéri Chantry–t, hogy hazafelé menjenek együtt. Előre nem tudták, de másnap a moziban ugyanarra a filmre ültek be –, csak amikor a filmnek vége, a plázában fedezik fel egymást, de mégis azt tettetik, hogy nem vették észre egymást. Mindketten a telefonjukba 'bújnak', mintha a másikuk ott se' lenne. :D A moziból kiérve lekésik a taxi–t, így megint együtt indulnak hazafelé, de útközben beülnek egy közeli büfébe enni meg beszélgetni.
A következő napokban Chantry ír Wallace–nek egy e–mailt, hogy meghívja magukhoz vacsorára. Wallace el is fogadja a meghívást, de Chantry barátja is otthon van. Ben szemét csípi a hagyma ahogy szeleteli és ahogy a szeméhez kap, még jobban csípi, Wallace segíteni akar a srácnak, de a srác véletlenül kiesik az ablakon. :D Kórházba kerül. Ahogy Chantry és Wallace hírekre várakozik a kórház folyosóján, szembejönnek orvosok és köztük van Wallace egyik volt barátnője is. A lány odamegy, hogy üdvözölje Wallace–t, és hogy 'közelebbről megnézze', kire cserélték le, mert azt hiszi, hogy Chantry lett Wallace új barátnője.
Nem sokkal később Chantry barátja, Ben elfogad egy írországi munkát, ami azzal jár, hogy sokat kell utazgatnia. De mindig küld Chantry–nek egy képeslapot arról a városról, ahol éppen jár. Chantry az egyedülléte alatt egyre több időt tölt Wallace–szel: elmennek diszkóba, ping–pongozni, sétálni. Wallace egy ilyen esti séta alkalmával elmeséli a lánynak, hogy miért szakított a volt csajával. Az orvosi egyetemre jártak mindketten, de Wallace pénz szűkében és családi gondok miatt egy idő után abbahagyta. Az egyik kórházi gyakorlat alkalmával Wallace benyitott egy orvosi raktár–féleségbe, ahol ott találta az akkori barátnőjét egy orvossal szex–elni.
Chantry és Wallace közös barátaik Nicole [Mackenzie Davis] és Allan [Adam Driver] eljegyzési bulijára mennek. A party után Chantry húga Dalia [Megan Park] autóval viszi haza mindkettőjüket. Chantry–t teszik ki először és így kettesben maradnak. Dalia–nak kezdetben nagyon bejön Wallace, ezért rá is 'mászik' ott, az autóban, de Wallace először kedvesen, majd egyre elutasítóbban ellöki magától a csajt. Dalia teljesen meg van sértődve, hogy Wallace nem akar Vele még egy gyors szex–et se', nagyon mérges lesz és kilöki Wallace–t a kocsiból, majd elhajt onnan –, mit sem törődve a félig földön fekvő, teljesen ledöbbent sráccal.
Aztán a feljebb említett Nicole és Adam, akiknél időközben az esküvő is megvolt, nem sokkal később egy éjszakai fürdőzést szerveznek négyesben. Mivel a pár is úgy gondolja, hogy Chantry és Wallace között lehetne több is, ezért úgy döntenek, hogy amíg a vízben vannak, ellopják a ruháikat és csak egy hálózsákot hagynak ott Nekik. Mikor Chantry és Wallace csupa meztelenül kijönnek a vízből sehol nem találják a ruháikat, nagyon mérgesek mindketten. Viszont fáznak és így kénytelenek az otthagyott hálózsákban együtt aludni. Reggelre visszakapják a ruháikat, de még akkor is haragszanak egymásra is és a barátaikra is rárontanak. Chantry az eset után úgy dönt, hogy elmegy a barátja, Ben után Dublinba.
Wallace pedig úgy dönt, hogy bevallja a lánynak az érzéseit, ezért el is megy Hozzá, de csak a lány húgát, Dalia–t találja otthon. Dalia hazudik Wallace–nek, azt mondja Neki, hogy Chantry elutazott Ben után. Wallace letépi a falra ragasztott írországi címet és el sem köszönve Dalia–tól, rohan a reptérre. Chantry tényleg azt tervezte, hogy elutazik, de mégsem utazott el, mert Ő is rájött, hogy Wallace az igazi Számára. Viszont Wallace repülőre ül és elutazik Írországba. Megkeresi Ben–t, de a férfi ahogy ajtót nyit és meglátja Wallace–t egy hatalmasat orrbavágással 'üdvözli', amitől Wallace leesik a lépcsőn.
Wallace ekkor kezd el gondolkozni, hogy mi van, ha Dalia hazudott Neki az autóban történt elutasítás miatt és a legelső repülőgéppel visszamegy Torontóba. Beül abba a kávézóba, ahol Chantry–vel a mozi után ettek, de Chantry is éppen ott van. Szakítós hangulat van köztük, amit Chantry kezdeményez, mert kapott egy állásajánlatot külföldön és a barátaik búcsúbulit is szerveztek Neki aznap estére. Wallace–t is meghívták, de Ő nem akar elmenni, hanem a tetőtéren – ahol a film elején is ült, csak akkor a volt barátnője számát hívta –, nézegeti a telefonját és az jár a fejében, hogy kitörli Chantry telefonszámát. Aztán hirtelen mégis meggondolja magát és elrohan a búcsúpartira, de annak már vége. Mindenki elment, már csak Chantry maradt ott – és Wallace. Chantry behívja a konyhába és a hűtőből elővesz két szendvicset... olyat, amit szoktak rendelni abban a kávézóban ahova járnak. És ekkor végre bevallják egymásnak, hogy szeretik egymást és elkezdenek csókolózni.
A legvégén pedig, ami másfél évvel később játszódik, Wallace és Chantry esküvőjét láthatjuk és hogy ott ülnek a tetőtéren. :D

A film nagyon–nagyon–nagyon jó, és eddig ez az a film, amiben Daniel–nek nem sokat kellett színészkednie, mert Ő is szinte ugyanolyan típus, mint a filmbeli Wallace.

No comments:

Post a Comment